Suvine ja toitev hommikusöök

  • kaerahelbed
  • mesi
  • kookosõli
  • kaneel
  • erinevad pähklid ja seemned
  • maitsestamatajogurt
  • banaan
  • maasikad v.mustikad

Valmistamine: Credit24.ee Rösti 200g kaerahelbeid koos hakitud pähklite seemnetega mee ja kookosõli segu ja kaneeliga ahjus või pannil. Siis lisa kausi põhja maitsestamata jogurtit, sinna peale röstitud müslit ja haki peale banaani, maasikaid või muid marju.

Soe Suvine salat

  • värskeid kartuleid
  • noori porgandeid
  • sealiha ribasid
  • leht- või jääsalatit
  • värskeid herneid
  • oliivõli
  • soola
  • värskeid või kuivatatud ürte

Valmistamine: Koostisainete kogused võta vastavalt sööjate arvule. Pese hoolikalt värske kartul ja noored porgandid ning vajadusel lõika väiksemateks tükkideks. Tõsta ahjupannile kartulid, porgandid ja sealiha ribad, vala peale oliivõli, lisa maitse järgi soola ja ürte ning sega enne ahju panekut hoolikalt läbi. Küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit. Serveerimisel laota taldrikule leht- või jääsalatit ja värskeid herneid ning tõsta peale soojad kartulid, porgandid ja liha.

Allikas: tervislik. ee

Astelpaju Smuuti

  • 300 ml astelpaju mahla
  • 100 ml mandlipiima
  •  3 banaani
  • peotäis astelpaju marju

Blenderda koostisosad, raputa peale õietolmu.

Porgandi-apelsini-ingveri mahl

3-4 porgandit
1-2 apelsini
jupp ingveri

Roheline smuuti

2 apelsini
1/2 laimi
1/2 banaani
jupp ingverit
peotäis peterselli

Puuviljasmuuti õietolmuga

1/2 kl apelsinimahla
1 õun
1 mango
peotäis maasikaid
peale raputamiseks õietolmu

Peedi-porgandi mahl

1/2 peeti
3-4 porgandit
2 õuna
2 sellerivart

Kreemine juurviljasmuuti

1 kl kirsstomateid
1 avokaado
peotäis peterselli

Kuuseokkasmuuti

2-3 banaani
peotäis marju
1 spl kuuseokkapuru

Smuutide Allikas: Paradiisimaitse http://paradiisimaitse.blogspot.fi/

Spinatisupp

  • kartulit
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl õli
  • 2 dl puljongit
  • 5 dl piima
  • 275 g külmutatud spinatit
  • 50 g juustu
  • serveerimiseks keedetud muna

Kuumuta potis õli ja lisa hakitud sibul, kuumuta umbes 5 minutit, lisa ka hakitud küüslauk, kuumuta veel mõni minut. Kalla juurde kuum puljong ja tükeldatud kartul. Keeda kuni kartul on peaaegu pehme, lisa piim ja spinat, lase supil keema tõusta ja keeda mõni minut. Võta pott tulelt, lisa riivjuust ning töötle saumiksriga kõik püreeks. Vajadusel lisa soola. Serveeri keedetud munaga.

Allikas:www.perenaine.ee

Läätse-Spinati supp

  • 2 porgandit
  • 2 sellerivart
  • 10 kirsstomatit
  • 2 keskmist sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • pöidlaotsa suurune tükk ingverit
  • pool punast tšillit (või tšillihelbeid)
  • 2 kanapuljongikuubikut
  • 300 grammi punaseid läätsesid
  • 200 grammi (värsket) spinatit
  • värskeltjahvatatud pipart ja meresoola
  • maitsestamata jogurtit või hapukoort
  • oliivõli

Tükelda porgand ja seller. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta 2 spl oliivõli paksu põhjaga potis, lisa tükeldatud ja hakitud juurviljad, sega puulusikaga. laen.ee Kuumuta 10 minutit praokil kaane all kuni porgand on pehmenenud ja sibul kergelt kuldne. Haki ingver ja tšillit (kui kasutad värkset kauna) peeneks. Poolita tomatid. Sega puljongikuubikud 1,8 liitri keeva veega. Lisa juurviljadele puljong, läätsed, ingver, tšilli ja tomatid. Sega hästi läbi ja lase keema. Seejärel vähenda kuumust ja hoia vaiksel tulel kaane all 10 minutit kuni läätsed on valmis. Lõpus lisa spinat ja keeda veel 30 sekundit. Maitsesta soola-pipraga. Serveeri kohe või püreesta saumikseriga otse potis. Jaga taldrikutesse ja serveeri maitsestamata jogurti või hapukoorega.

Allikas: Jamie’s Ministry of Food

Sinu ostukorvis on 0 toode(t)
Toote otsing

Liitu uudiskirjaga

Nimi

Email

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player