Wrapp vürtsika kõrvitsakastmega Väikelaen
 
4 Savoi või hiinakapsa lehte
1 punane paprika
1 maisitõlvik
1 kurk

Kaste:
200 g muskaatkõrvitsat
80 g päevalilleseemneid
1 tl kurkumit
1 tl garam masalat
väike jupp tsillikauna (seemned eemaldatud)
soola

Valmistamine:
Koori ja puhasta muskaatkõrvits seemnetest. Haki väiksemateks tükkideks ning pane köögikombaini. Kohviveskis jahvata peeneks päevalilleseemned ja lisa köögikombaini koos tsilli ja maitseainetega. Püreesta kreemjaks. Savoi kapsa lehe sisse pane esmalt kõrvitsakaste, seejärel hakitud kurk, punane paprika ja mais. Keera rulli ning söö nagu wrappi

 
Salatikaste Guacamole
 
1-2 avokaadot…
1/4 suvekõrvits
1 tomat
peterselli
natuke sidrunimahla
1/2 tšilli kaun (seemned eemaldatud)Blenderda kõik komponendid (va tomat). Haki tomat väikesteks tükkideks ning sega kastmesse
 
Soe Aedvilja Supp
 
Koostisosad:
1/2 suvikõrvitsat
1/2 porgandit…
5-6 lillkapsaõisikut
2 shampinjoni
1 suur tomat
peotäis päikesekuivatatud tomatit
kõrvitsaseemneid
tilli
sooja vett (mitte üle 40 kraadi)Valmistamine:
Riivi suvikõrvits ja porgand või kasuta spirallõikurit. Haki sisse shampinjon ja till. Köögikombainis püreesta tomat ja päikesekuivatatud tomat ning sega juurviljade sisse. Vala üle sooja veega ning peale puista kõrvitsaseemneid. Lase kaane all haududa 10-15 minutit.
 
Porgandi-Porru Näkileivad
 
2-3 riivitud porgandit (või mahla ülejääki)
1/3 porru vart
1 kl linaseemneid…
soola, piprasegu
toidu pärmi (soovi korral)
vettValmistamine:
Peenesta umbes pool linaseemnete kogusest köögikombainis või kohviveskis. Riivi porgand ja haki peeneks porru. Sega kõik kokku koos maitseainete ja veega. Saumiksriga püreesta kõik läbi, et tekiks pastataoline mass, mida on kerge kuivati plaadile kanda. Tee toiduspaatliga taigna sisse vaod, et hiljem oleks kerge leibu lahti murda. Kuivata 12 h kuivatis.

Kui kuivatit ei ole, saad kasutada ka elektriahju. Keera kuumus kõige madalama peale ja jäta ahju uks natuke lahti, et tekiks õhuringlus.Vaata veel

 “Juustukook”
 
Põhi:
2 klaasi makadaamia pähkleid
1/2 klaasi kivita tatleid
1/4 klaasi kookoshelbeid

Sisu:
3 klaasi hakitud India pähkleid (eelnevalt vees leotatud vähemalt 1h.
3/4 klaasi sidrunimahla
3/4 tassi mett
3/4 tassi kooskosõli

Kate:
maasikad või vaarikad
tatlid

Valmistamine:
Põhja toiduained mikserda blenderis ühtseks massiks ja suri koogivormi põhja. Sisu mikserda samamoodi blenderis ning vala koogipõhjale. Vaarika/maasika-datli segu vala kõige peale. Seda ei pea mikrerdama, võib teha ka käsitsi, et jääks mõnus tükiline.

Maitseb nagu juustukook smslaen, kuigi juustu pole kasutatud.

Retseptid on pärit toortoit.ee facebooki leheküljelt
 
Sinu ostukorvis on 0 toode(t)
Toote otsing

Liitu uudiskirjaga

Nimi

Email

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player