Valu kubemesse ja valusalt kirjutada

Kaljusaar Küsimus nr 78 Tere, mul oli kaks aastat tagasi kopsutromboos praegu on rinnus valud kas see haigus võib tagasi tulla ja kas saab ilma perearsti saatekirjata tromboosi arsti juurde minna Mõnel juhul on haigusest vabanemiseks vajalik haiglaravi..

Õnneks on Teil vastu pidada veel ainult 2 kuud. Korduva tromboosi vältimiseks on Teil ravi juba pikemat aega peal, seega püüdke mitte ennast sellele mõeldes veel rohkem stressi ajada. Kõiki riske maandada ei ole võimalik.

Raskem on anda soovitust kompressioonravi suhtes - suure raseduse tõttu on Teie reaalne kompressioonravi variant eelkõige tugisukk, mitte sukapüksid. Samas, küsimusest järeldades, ei kata sukk kogu varikoosi ning väljapoole kompressiooni jäänud varikoos hakkab õhtuks valutama. Kas vahetada antud sukk pikema vastu?

Siis määratakse teile piisav ravitaktika, mis parandab teie tervist. Nimmepiirkonda kiirgav alaseljavalu: põhjused ja ravimeetodid Nimmepiirkonna hernias on valdav enamus lokaliseeritud 3.

Närvid, mida sellised herniad näpistavad, lähevad jalgadele, nii et valu kiirgub reide, põlve, vasikatesse jne. Selleks, et valu kiirguks kubemesse, peab hernia olema kõrgemal - Õnneks tekib nii kõrgel tasemel herniatsioon väga, väga harva, palju harvem kui valu kubemes ja alaseljas. Miks kubemevalu tegelikult ilmneb? Vaatame neid kolme põhjust üksikasjalikumalt. Ebamugavuse põhjused Põhjusi on palju, see võib olla nii inimest mõjutavad välistegurid kui ka selgroo degeneratiivsed muutused, siseorganite patoloogia.

Probleeme täheldatakse meestel ja naistel, sümptomid on erinevad. Füüsiline treening.

Mehele on valus kirjutada: põhjused ja ravi

Regulaarse raske töö, pingutuse, raskuste tõstmise korral tekib valu. Seda jälgitakse ja sellega kaasnevad koormused, liikumine. Mida vähem on, seda vähem ebameeldivaid aistinguid, mis peagi kiiresti mööduvad. See on liigne treenimine, spordi mängimine, mille taustal tekib väsimus, mis toob kaasa ebamugavusi.

Vahetustoodete stagnatsioon. Neid ei eritata vajalikus koguses, mis viib närvilõpmete tundlikkuse suurenemiseni, mis annavad pidevat impulssvoogu. Haiget saamine. Tugevat valu seljas, kubemes, punetust saab valuvaigistitega leevendada, võttes õige ja mugava kehahoia. Lülisamba kudede hävitamine: Lumbosakraalne osteokondroos. Rikutakse kudede tihedust, mis provotseerib nende hävitamist.

Selle liigse kehakaalu, kehalise aktiivsuse puudumise või ebapiisavuse tekitamiseks. Puusaliigese artroos. Lülisamba stenoos. Nõrkus, impotentsuse areng, alaselja, jalgade kiindumus. Esineb erütematoosluupuse, anküloseeriva spondüliidi taustal. Reieluu pea aseptiline nekroos.

Noored mehed on ohus. Narkootilised analgeetikumid aitavad ebamugavust eemaldada.

Mure selles, et mul on tekkinud raseduse ajal põlvest veidi allpool suur veenilaiendite kobar.

Lülidevaheline hernia. Valu mõjutab selga, seejärel vajub kubemesse, tekib raskuste tõstmisel, liigsetel füüsilistel, jõulistel koormustel. Siseorganite defekt tekib neerukoolikute taustal, millega kaasneb suukuivus, nõrkus, iiveldus, oksendamine. Häired soolte töös, ebastabiilne valulik väljaheide näitavad seedetrakti patoloogiat. Diagnostika Uuring, anamnees, koljunärvide, lihastoonuse ja tugevuse, normaalsete ja patoloogiliste reflekside uurimine, tundlikkus spetsialiseerunud neuroloogi poolt.

Rindkere, nimmepiirkonna ja ristluu selgroo, vaagna luude, reieluude röntgenülesvõte. Rindkere, nimmepiirkonna ja ristluu selgroo, vaagna luude, kõhuorganite, retroperitoneaalse ruumi, vaagnaelundite kompuutertomograafia. Emakakaela, rindkere, nimmepiirkonna ja ristluu lülisamba magnetresonantstomograafia.

Luude densitomeetria. Võimaldab teil luude osteoporoosi kinnitada või ümber lükata. Lumbosakraalse põimiku ja alajäsemete, istmikunärvi, jalalihaste elektromüograafia. Võimaldab hinnata neuronite seisundit, närviimpulsse ja lihaste vastust neile impulssidele.

Ninaku piirkonna, jalgade anumate venograafia. Väikese vaagna, kubeme piirkonna, vajadusel anumate ultraheli - jalgade anumad. Reie sisemise ja välimise vaagna, põie, pehmete kudede ultraheli. Üldine vereanalüüs, üldine uriinianalüüs, biokeemiline vereanalüüs kohustuslik uuring ägeda faasi valkude jaoks, proteinogramm. Vereanalüüs suurte sugulisel teel levivate nakkuste korral. Seotud spetsialistide konsultatsioonid: uroloog, günekoloog, onkoloog, reumatoloog.

Iseloomulike sümptomitega haigused Meeste ja naiste keha reageerib sellele probleemile erineval viisil, mis võimaldas klassifikatsiooni moodustada. Naiste sümptomid: Reieluu kõõluse põletik. Trokanteriit esineb naistel menopausi ajal. Suguhormoonid vähendavad kontsentratsiooni, põhjustades valu. Munasarja tsüst. See areneb emakavälise raseduse, munasarjade apopleksia põhjal.

Sümptomid: nõrkus, oksendamine, isutus, vererõhu langus. Munasarjade patoloogia tunnuseks on äge apenditsiit. Düsmenorröa ehk valulikud kriitilised päevad. Erinevused: uriini ebameeldiv lõhn mäda lisanditega, tühi tung, palavik. Polymyalgia rheumatica.

Liikumised on piiratud, käte, õlavöötme, lihaste väikesed liigesed valutavad. Emaka ja lisandite põletik.

Section 9

Ebamugavustunne tekib kubemes, läbib alaselja, genitaaltraktist ilmub limaeritus mädaosakestega. Meeste sümptomid: Funicocele. See on spermaatilise nööri tsüst, ebamugavustunne häirib vasakut või paremat, munandikotti ja reie osa paisuvad. See algab luuvalust, valudest. Reie vasak pool on mõjutatud, mehed pärast 30 kannatavad, tõmbavad munandit, munandikotti. Ebamugavus on valutav, tõmbav, tugev, terav, igav, pulseeriv.

Ravi Alles pärast kõikehõlmava ja tervikliku diagnoosi läbiviimist, märkides sellise tohutu patoloogia nagu süsteemsed haigused ja onkoloogia puudumise, saab arst määrata vajaliku ravi. Nimmepiirkonna valu olulisemad komponendid on põletikuvastased ravimid nimesuliid, diklofenaktõhusad valuvaigistid ketaanidvalu kubemesse ja valusalt kirjutada midokalmkondroprotektorid kondroloon, mukosat, rumalon, arteparoonfüsioterapeutiline ravi inductothermia lidocarmia, elektroforees füsioteraapia harjutused lihaskorseti moodustamisele suunatud harjutuste kompleksidspaahooldus.

Hinnake artiklit Kellega ühendust võtta ja kuidas ravida Peate valima spetsialisti vastavalt sümptomitele. Kui olete mures seljavalude pärast, kiiritus toimub kubemes ja lümfisõlmed on suurenenud, siis peate kõigepealt pöörduma terapeudi poole, kes määrab testi.

Saadud tulemuste põhjal jaotatakse günekoloog, uroloog, onkoloog, immunoloog. Kui teil on urineerimisel valusaid tundeid, peate pöörduma uroloogi ja terapeudi poole. Ravi võib olla ravim ja kirurgia. Osteokondroosi korral määrab õige ravi ja abistab neuroloog, kes suunab teid füsioterapeudi, terapeudi, füsioteraapia harjutustele spetsialiseerunud arsti juurde.

Rasketes olukordades juhib patsienti neurokirurg. Kui leitakse hernia, aitab kirurg. Ravi on võimalik ainult siis, kui on tuvastatud ebameeldivaid tundeid põhjustavad põhjused, terviklik diagnostika ja õigesti valitud ravimite kasutamine.

Ravimid on kombineeritud füsioteraapia harjutuste, spetsiaalsete harjutustega, saate korsetti kanda, peate vältima äkilisi liikumisi, koormusi kuni täieliku taastumiseni. Hästi aitavad mudavannid, nõelravi, elektroforees. Mida teha, kui seljavalu kiirgub kubemesse? Kui selg valutab ja annab kubemesse, näitab see patoloogia arengut ja on ohtlik iseseisvalt ravida.

Lihaste tasakaalu häire,kui ühe poole lihased on tugevamad. Pikaajaline istumine. Halb rüht, mille korral lülisamba erinevatele osadele langeb ebaühtlane koormus. Raskuste kandmine, mis ei ole kate vahel võrdselt jaotunud - koolikott ühel õlal. Fassettliigese valusündroom Mehhanism - osadel alaseljavaluga haigetel on tegemist põimunud seljavaluga, kus ühes või mitmes lülisamba fassettliiges tekib põletikuline protsess.

Röntgenis on näha artriitilised muutused, kuid ei esine alaseljavalude tõsiduse ja röntgenoloogiliste muutuste vahel sõltuvusliku seost. Sagedamini esineb sündroom põletikulist seljahaigust põgejetel jäigastuv spondüliit, psoriaas,reumaroid artriidi haigetel Inimesed kes peavad kaua püstiasendis töötama, siis areneb liigese põletik ja fassettliigese erinev kulumine ühepoolselt.

Haigusnähud - seljavalu suureneb peale pikka istumist või seismist. Liikumisel valud vähenevad tunduvalt. Keha kallutamisel taha seljavalud suurenevad.

Parema kubeme valu annab alaseljale: põhjused, võimalikud haigused, ravi

Võivad tekkida kanduvad valud. Ristluu valud. Selline seisund viitab juba selgroo kanali ahenemisele ja tugevate degeneratiivstele muutustele liigeses ja luudes Lülivaheketastest tingitud valud Lülidevaheline kõhreketas, mis paikneb kahe lülikeha vahel on lai ümar ligament, mis ühendab lülid omavahel kokku.

Lüli ja selja segmendi anatoomilise ehituse mõistmiseks on kasulik vaadata lülide ristilõiget. Siin me näeme, et lülide vaheline ketas koosneb kahest osast. Võru, mis on välimine ring ja on ketta tugevam lülisid liitev osa. Tuum on seesmine, pehme osa. Ketta tuum on oma koostuselt sarnane krabilihaga ja annab seetõttu lülisambale vetruvuse. Seljaaju närvijuured vahendavad informatsiooni meie jäsemete ja aju vahel. Vahel on ka närvijuured seljavalude põhjustajad.

Valu alaseljas, ühes või mõlemas jalas võib tekkida närvijuure ärritusest või ka pitsumisest, mille põhjustab lülidevaheline ketas või luuogad. Põhjused, mis kutsuvad esile seljavalu on lülidevahelise ketta trauma ja degeneratsiooni tulemus. Degeneratsioon on protsess kus kõhre libisemine muutub järjest halvemaks, just nagu kulub ära teie lemmik teksapüksid.

Lülidevaheline ketas on allutatud erinevatele pinge tüüpidele kui me igapäevaselt kasutame oma selga Üldiselt toimib ketas kui amortisaator, muutes lülisamba liikumised lülidevahelise ketta kokku surumiseks e. Lülidevaheline fasett liiges peab teostama liikumise ülekannet, mis tekivad painutusel.

Üheaegselt toimuvad painutused ja pöörded on kõige suurem pinge lülisambale — eriti aga lülidevahelisele kettale.

kas kõhulahtisus põhjustab tsüstiidi

Lüli normaalse liikumise korral toimib lüli kui amortisaator. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid. Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis.

Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega. Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik?

veri uriinis eakatel naistel põhjustel ja ravi

Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist.

Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere.

Valu puusas. Kubeme- või tuharavalu

Kas 33 aastasel mehel võib tromb vesi ilmub verega südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u.

Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu. Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info.

Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda.

Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn valu kubemesse ja valusalt kirjutada häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima.

Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale. Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva.

Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool. Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit.

Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas.

Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid?

Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi.

Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt.

Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu. Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla.

Jalad on paiste läinud ka varem tööpäeva lõpuks, kuid sellist pingetunnet reie tagaküljes pole enne tundnud. Mul on ka parema jala sääremarja peal väike veenilaiend.

See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Mingit punetust või kuumust jalgades ei tunne. Pigem on jalalabad külmad. Igaks juhuks alustasin koduse raviga Lioton ja Venoruton. Kas peaksin muretsema ja perearsti juurde pöörduma? Kas peale sellist pikka lennureisi võib olla tekkinud oht trombi tekkeks? Lisainfoks, et ma ka suitsetan. Pikk lennureis üle 8 tunni on tromboosi riskiteguriks ning tromboos võib tekkida kuni 1 kuu pärast lennureisi.

Ka suitsetamine on riskiteguriks. Samas enamasti on veenitromboos ühepoolne, s. Lioton ja Venoruton on head asjad, kuid kui on tegu veenitromboosiga, siis jääb nendest väheseks. Soovitan Teil esmalt pöörduda perearsti poole ning määrata D-dimeeride tase veres. Negatiivsed s. Kui D-dimeerid on positiivsed, siis see ei kinnita küll otseselt tromboosi diagnoosi, kuid sel juhul oleks vaja teha jalaveenidest ultraheliuuring.

Sinna saadab perearst kiirkorras ning seda tehakse haiglate EMOdes. Sukles Millest või kuidas tekib kopsutromb ja kuidas sellest hoiduda? Palun lugege kodulehelt sellekohast informatsiooni. Kaljusaar Kas insuliin byettat võib kasutada Marevani ravis? Marevanravi ajal võib kasutada kõiki insuliine. Kaljusaar Küsimus nr 50 Tere, Elukaaslasel oli välisriigis sääreluumurru parandamiseks operatsioon ja sealt anti talle kuni koduriiki saabumiseni igapäevased süstid teha, et tromboosiohtu vältida.

Operatsioonist on möödas 3 nädalat, kas Eestis tuleb süstidega jätkata või kui kaua peab pärast operatsiooni süste tegema? Kui reaalne tromboosioht üldse on nii kaua pärast operatsiooni? Sääreluude murru järel soovitaksin teha tromboosi profülaktikat süstitavate antikoagulantidega kokku kuni 28 päeva. On olnud kaks sünnitust, raseduse ajal olen süstinud fraxiparinet ja clexanet.

Teadsin seni, et ühtegi hormonaalset rasedusvastast vahendit kasutada ei tohi. Naistearst väitis nüüd aga,et hormoonspiraali võib ikkagi paigaldada kuna hormonide mõju on seal väga lokaalne. Kas see info on õige või peaks sellest variandist siiski igaks juhuks loobuma? Kui Teil on Leideni sündroom, siis Teile on keelatud kombineeritud kontratseptiivid rasestumisvastased pillidkuid on lubatud kas Cerazette tabletid ei sisalda östrogeeni või Mirena emaka-sisene vahend.

Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki.

Sukles Küsimus nr 48 Tere! Olen pikemat aega hädas parema jalaga, mis jalasääre alaosas valutab ja kuumab, hommikuti on väga valus jalale astuda. Jalg on õhtuks pahkluust paistes. Kui palju liikuda, siis paistetus taandub. Vahel tundub, et jalas on sada nõela, eriti valus on kanna all. Mõnikord on valu kuni reieni ja kiirgab isegi sama poole kätte. Mida peaksin tegema, et elu kvaliteeti tagasi saada? Kõigepealt peaksite pöörduma arsti vastuvõtule ja laskma välja selgitada kaebusi põhjustava haiguse nime, siis võimalusel ravida või soovitused elustiiliks.

Siis hakkab elukvaliteet paranema. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest sihipäraselt küsitlemata.

Valu kubemes Valu kubemes ja läheduses asuvates struktuurides võib olla häiriv ja valulik.

Seega pöörduge oma perearsti poole, et kõigepealt kinnitada või välistada tromboosi diagnoos, vajadusel edasi suunata tromboosikabinetti AS ITK-s. Kaljusaar Küsimus nr 47 Tere! Sooviks teada,et kuidas avalduvad sümptomid,kui kaelaveresooned on lupjunud? Nimelt,olen ise Samuti katsudes on kaelasooned väga valulikud ja pinges,ning valu kiirgab ka vasakusse kätte ning ka hammas tuikab vahepeal vasakult poolt.

Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Käes on vahepeal selline ebameeldiv tunne ja vasakul pool lõualuus samuti,nagu oleks seest poolt paistes või turses midagi. Samuti oli ka üldkolesterool tõusnud 5,8. Arst ei määranud dieeti. Kas võibolla,et kaelaveresooned on ummistunud? Samuti on vasakul pool peas ka valud, silma juures. Pigem on Teil tegemist kaelaihaste pingest tingitud valudega see on katsumisel valus, ateroskleroos veresoontes ei ole katsumisel valus või lülisamba kaelaosa diskiprobleemidega.

Pöörduge oma perearstile, kes aitab Teie probleemi põhjuse välja selgitada Parimaga, dr. Kurb on see, et olen ülekaaluline ning reie ümbermõõt on 53 cm. Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga.

Kas tõesti ei olegi neid suuremaid või ei ole neid Eestis suuremaid? Kas saan siis kanda väiksema rõhuga või saab neid suuremaid kusagilt siiski tellida? Seal on võimalus tellida täpselt isikliku suuruse järgi. Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti heakui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.

Küsimus nr 45 Millises vanuses või olukorras on mõtet teha trombofiiliku lastele trombofiilia-uuringuid? Tegemist on tüdrukutega.

Küsimus nr 44 Saan tromboosi ravimit Xarelto. Süvaveeni tromb avastati mais ja tänaseks olen juba paar kuud seda söönud, varem ka süstisin. Kas võin tarbida toidulisandit Spirulina? Ega nendele toidulisanditele vastunäidustusi pole koos Xareltoga? Seega keelatud toidulisandite kasutamine pole. Kuid soovitaksin arvestada siiski asjaoluga, et neid uusi ravimeid on oluliselt vähem aega uuritud ja kasutatud. Tromboosi ravi on hädavajalik, hõlmikpuu ekstrakti kasutamine ilmselt mitte.

Võib-olla siiski alustada toidulisandi kasutamist, kui olete ravi lõpetanud? Aga seniste teadmiste baasil teada olevaid kõrvaltoimeid pole. Küsimus nr 43 Olen 69a. Kordagi ei ole olnud probleeme ja doosi ei ole vaja olnud muuta.

KH äärmiselt põhjaliku uurimise tagajärjel ei leitud. Kästi asendada Marevan Pradaxaga, mida ei ole nõus ükski arst välja kirjutama puudub HK dotatsioon ja kardioloogi otsus oli siiski riskida ja jätkata Marevaniga.

miks võib olla valu kõhu allosas

Kuidas toimida? Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Kui Te olete suuteline Pradaxat ostma, siis ei tohiks olla probleemi selle ravimi kasutamises.

Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas. Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Mõlemad preparaadid on ju antikoagulandid, toimemehhanism erinev, kuid toime sarnane. Seega me ei saa anda garantiid, et ka selle ravimi kasutamisel hemoglobiini langust ei teki. Ma arvan, et peate ikka oma kardioloogiga need asjad korralikult läbi arutama. Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige. Perearst kirjutas mulle antidepressandi — Ciraset 10 mg, juurde võtan esialgu xanaxit.

Ciraseti infolehes on kirjas, et ravim mõjutab INR taset. Saan aru, et seda ravimit tarbides pean ravi jooksul iga nädal tegema INR analüüsi. Kas see on mulle sobilik ravim? Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus.

Kui aga uue ravimi lisamise järgselt INR ei muutu või stabiliseerub kiiresti teiseks-kolmandaks määramisekssiis edasi pole vajadust tingimata iga nädal analüüsi teha. Tavaliselt võetakse ka antidepressanti pikemalt, vähemalt 3 kuud. Uuesti oleks vaja INR analüüsi kontrollida mõned päevad pärast ravimi kasutamise lõpetamist. Nii tuleks käituda kõikide ravimitega, mis raviskeemi lisatakse ehk mis ei ole püsivalt Marevani kõrval raviskeemis.

Küsimus nr 41 Tere. Olen 18 aastane naine ning 2 nädalat tagasi avastati kopsuarteri vasakus alasagara harus ja osalt ka alasagara segmentaalsetes arterites trombimassid. Põhjuseks antibeebipillide kasutamine.

Haiglas sain süste ning Marevani, kodus jätkan raviga Xarelto 15mg x 2. Sooviksin teie arvamust ravimi Xarelto kohta. Ning tegelesin eelnevalt võrkpalliga, millal ja kui intensiivselt võiksin treeninguid jätkata? Korralike ja suurte ravimuuringutega on tema efektiivsus süvaveeni tromboosi ja KATE ravis tõestatud.

Loomulikult pole meil veel suurt isiklikku kogemust, aga ka see tasapisi suureneb ja siiani negatiivset tagasisidet ravimi koht pole minul ega mu lähimatel kolleegidel küll olnud. Tahaksin ainult meelde tuletada, et ravi esimesel kolmel nädalal on 15 mg kaks korda päevas ja pärast kolme nädalat on ravi üks 20 mg tablett üks kord päevas.

Treeningute alustamise kohta on nõuannet raskem anda. Kui Teil pole enam mingeid kaebusi, siis võite tasakesi treeningutega alustada, aga vältida tuleks sellist treeningut, kus on kukkumiste-vigastuste oht olemas.

Küsimus nr 40 Tere, olen 23 aastane, naine. Kuna kateetrite sisestamise kohta tekkis suur sinikas valu kubemesse ja valusalt kirjutada see koht oli paistes, ei saanud ma korralikult kõndida ~ nädala peale protseduuri kõndisin ikka, aga mitte väga pikki vahemaid.

Nüüdseks on kõik korras, aga valu kubemesse ja valusalt kirjutada need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju. Minu küsimus on- kas protseduurijärgne oht trombi tekkeks peaks peale kolme kuud olema kadunud?

Mida ma peaksin jälgima kui üldse? Pärast kolme kuud on protseduuride järgne tromboosioht tõesti kadunud. Aga alati, kui on tervisemuresid, tuleb perearstiga nõu pidada. Rahulikku jõuluaega! Küsimus nr 39 Tere, olen Jäin natuke rohkem, kui 2 kuud tagasi välismaal haigeks.

Raviti haigusi mis hilisel uurimisel osutusid valeks ja jäeti ravimata haigus ed mis oleks vajanud suuremat tähelepanu. Võtsin kuu ajaga alla ligemale 12 kg, selle sama haiguse käigus. Üldiselt olen aktiivne inimene ja töö on olnud pidevalt jalgadel. Viimase kuu aja jooksul olen hakanud tundma oma vasakus käes ja jalas eriti jala laba osas valu, nõrkust, krampi ja surinat. Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi.

Aeg ajal lööb ka tugevaid torkeid südame piirkonnas… kas tõsiseks muretsemiseks on põhjust? Püüan end pidevalt rahustada, et võibolla on tegu lihtsalt lihaskrampidega…aga samas millest need kül nii äkki tekkinud on? On tehtud vereanalüüsid mis arsti sõnul kõik olid normis. Palun väga vabandust, kui tülitan vales kohas. Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s.

Samas jätate nimetamata, missugust haigust milliseid haigusi põdesite.