Me sageli joosta kirjutada ja valu kõhu.

Kui sina aga oled see tüüp, kes naudib ainult üksi kulgemist, siis see on ka ok. Kahjuks on verevalumite teke üsna sage marevaniga ravi kõrvaltoime, enamasti küll tekivad nad väikeste traumade järel ja on ohutud. Kirjutan nii nagu Eestis tehakse.

See kestis terve tee. Valu jätkus ka koju jõudes. Mõtlesin, et tegemist on tavapärase emaka venimisega, käisin sooja dušši all, võtsin ühe no-spa ja läksin magama. Järgmisel päeval läksin tööle. Päeval andis see kohake jälle tunda, aga mitte eriti tugevalt.

Oli pigem selline hell. Õhtuks läks valu juba päris ebamugavaks ja mõtlesime Kristoga, et lähme käime igaksjuhuks Pelgulinna EMOs. See on meie kodust ju kiviviske kaugusel ja eks süda ju ikka natukene pabistas.

Lootsin kuulda enda arvamusele kinnitust, et see on kõigest meie pisike beebi kasvamas. Ma olin ennast jumala ette valmistanud selliseks stsenaariumiks, et meid saadetakse manitsedes koju, et me nii väikese murega pöördume. Reaalsus oli hoopis midagi muud. Meid võttis vastu üks vanem arst. Vene rahvusest. Kõigepealt mõõdeti mu vererõhku.

Minu puhul tavaline, aga standarditega võrreldes madal. Kuulati beebi südant doppleriga ja küsiti palju küsimusi. Beebi südamelöögid olid ilusad ja tugevad ning kergesti leitavad.

Siis ütles arst, et teeb mulle ultraheli. Kahjuks ei näidanud arst mulle kordagi ekraani ja ei öelnud mitte ühtegi sõna. Õnneks oli Kristo minuga koos kabinetis ja see rahustas mind pisut, aga ka teda ei lastud ekraanile ligi. Panin siis suures vaikuses end uuesti riide ja istusin arsti kõrvale toolile. Arst ütles siis : "Võtke haigusleht kuni järgmise ämmaemanda visiidini mis muide on Rohkem sõnagi lausumata juhatati meid kabinetist välja ja nii me siis seisime seal kahekesi.

Mul ei ole ju midagi viga? Ei mingit veritsust, mitte midagi!! Kuidas see võimalik on? Tulime siis koju ja.

Juhan Viiding ()

Mõnikord on vaja trombide lahustamiseks hoida INR kõrgemas vahemikus 3- 3,5. Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Pidage nõu perearstiga, kindlasti suunab ta Teid vajadusel tromboosikabinetti või veresoonte kirurgi konsultatsioonile.

Ärge ainult loobuge tugisukkade kandmisest, nende kasutamine on näidustatud v.

Miks ja kuidas alustada jooksmisega? Näpunäiteid esimeseks korraks ja edaspidiseks. - Jooks on lahe

Küsimus nr 31 Olen 38 aastane naine. Põdesin aasta tagasi kopsuarteri trombembooliat, mille põhjuseks Leideni mutatsioon ja antibeebipillid. Tarvitan Marevani 7,5mg ja 9mg vahelduvalt ülepäeva. Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. Mitu päeva enne op. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Reeglina ravime me kopsuarteri trombembooliat Marevaniga kuus kuud.

Kas olete oma raviarstiga sel teemal rääkinud? Võib-olla on võimalik Marevan ravi lõpetada? Kui muidugi ei ole mingeid erilisi asjaolusid, mis sunnivad ravikuuri pikendama. Aga loomulikult teeb ravi lõpetamise otsuse Teie raviarst! Küsimus nr 30 Tere, homöopaatia tsüstiidi hel varem esitatud küsimustele antud vastustega leheküljel allpool, kuid me sageli joosta kirjutada ja valu kõhu pole samasugust küsimust keegi teine varem küsinud.

Käisin oma murega haigla vastuvõtutoas. Mul on üks jalg paistes. Kõndides paistetus suureneb. Valu ei ole, lonkama ei sunni, mingeid surinaid ega kihelemisi ei ole ja midagi muud ei oska kaevata. Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5. Öeldi, et analüüsi tõus on liiga väike ja see ei näita midagi, sest jala veresoonte ultraheli on korras. Mis teie arvate minu jala tursest ja probleemist? Mis selle põhjus võiks olla?

Millega saaks seda ravida? Nüüd ma ei teagi, kas oleks mõistlik minna oma perearsti juurde või peaks kiirabi kutsuma? Küsimusi sai mitu aga ehk saate neile vastata.

See tähendab, et süvaveeni tromboos lülitati välja ehk Teil ei ole haigust, mille puhul peab kiiresti ravi rakendama. D-dimeerid on analüüs, mille väärtus on alati tõusnud, kui tegemist on süvaveeni tromboosiga, see on tõsi, kuid D-dimeeride tõus võib olla seotud ka paljude teiste seisundite ja haigustega, see tähendab, et ta ei ole väga spetsiifiline analüüs. Peale süvaveeni tromboosi on veel palju haigusi, mis võivad jala või jalgade turseid põhjustada, näiteks südamepuudulikkus, neeruhaigused, traumad, liigesprobleemid, lümfi äravoolu takistustega seotud haigused jne.

Loomulikult peate pöörduma oma perearsti poole! Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda. Küsimus nr 29 Tere! Mu emal on tehtud jala veenioperatsioon jala pinnal olid enne näha looklevad jämedad veresooned; nüüdki jalad pidevalt tursuvad kuuma ilma ja koormusega.

Ka minul näha jalgadel peent veresoontevõrgustikku ja siin-seal ka jämedamaid looklevaid veresooni olen 38 a. Peavalude profülaktikaks võtan aeg-ajalt verd vedeldavat Hjertemagnyli, sest peavalud tulevad mul kergemini, kui veri pakseneb. Kas Hjertemagnyl võiks jalaveresoontes probleeme ennetada või on asi hoopis vastupidine? Ei ennetuses ega ravis.

Kui Teil on tekkinud juba pindmised jala veresoonte laiendid, siis võib abi olla hoopis tugisukkade kandmisest. Vaadake meie tromboosi leheküljelt patsiendi materjalide rubriigist. Ja kindlasti on oluline liikumine, õigete jalatsite valik ning jalgadele vajalikul hetkel ka puhkuse andmine. Proovige kasutada ka Lioton salvi, kui jalad väsinud ja turses. Küsimus nr 28 Tere! Kas on reaalne, et 16 aastasele tütarlapsele pandi diagnoosiks kopsutroomboos ja öeldi et elada on jäänud 1,5 kuud?

Kas on tõesti võimalik, et mingid ravimid või kirurgiline sekkumine ei aita? Kindlasti pole see reaalne. Kopsuarterite trombemboolia võib tõesti olla ka aastasel tütarlapsel, aga selle haiguse raviks on olemas väga head ravimid. Ja paranetakse sellest haigusest väga hästi.

Küsimus nr 27 Kirjutasin Teile Ortopeed määras 10 Zibor süsti ja pärast seda jätkame Marevaniga. Kas Zibor on ohutum kui Marevan? Millised ravisukad oleksid vajalikud? Vastus Tere! Süvaveeni tromboosi ravi alustatakse madalmolekulaarse hepariini ja marevaniga tavaliselt koos, sest Marevani toime ei tule kohe esimeste tablettide sissevõtmise järel.

Nii ma suudlesin jalataldu, mis olid külmad. Täiesti jääd.

Kui INR analüüs on terapeutilises vahemikus, s. Kahte nii erinevat ravimit ei ole õige võrrelda, Zibori toime on kiirem ja toimeaeg lühem, oma veritsuse riskid on mõlemal ravimil. Teie vajate ravisukki, rõhuga mmHg. Tervitades, Küsimus nr 26 Olen Sain süste ja Marevani.

Nüüd olen Marevani peal. Kas sellisel juhulkui oli kopsutromboos, on mul üldse lootust võtta ette reisi kasvõi km peale kui vajadus arsti juurde minna?

Ka mitte lendamiseks. Küsimus nr 25 Olen Mul diagnoositi Praegu süstin Zibori. Kas süvaveeni tromboosi raviks ongi ainult ülalmainitu või on ka operatsioon võimalik ja millest lähtudes ravi otsustatakse? Mind vaatas EMO-s läbi ortopeed, kas peaks vaatama ka veresoontekirurg, mõtlen erialaarst? Kas võin jalga südamest kõrgemal hoida ja saunas leili võtta?

Kas pean liikuma võimalikult vähe ja kui, siis kui kaua pean liikuma vähem? Kas nn voodirežiim on vajalik?

Olen liikuv inimene ja minu jaoks on lihtsalt voodirežiim üsna talumatu. Kas Ziboriga ravimine on tõhusam ja ohutum kui Marevaniga?

Miks ja kuidas alustada jooksmisega? Näpunäiteid esimeseks korraks ja edaspidiseks.

Ka mujal maailmas tehakse seda väga harva ja tüsistunud juhtudel. Tavaliselt alustatakse madalmolekulaarset hepariini mille esindaja on ka Zibor ja Marevani koos. Süstid lõpetatakse, kui Marevani toime on saabunud, s. INR analüüs on ravivahemikus analüüsi vastused jäävad vahemikku Kas Teie või Teie raviarst otsustasite ikkagi kogu ravikuuri teha ainult süstidega? See jääb natuke Teie kirjast arusaamatuks.

Ka see on võimalik, kuid tavaliselt ei soovi patsiendid ennast nii pikalt süstida ja ka suurem hinnasoodustus madalmolekulaarse hepariini süstidele on ainult 10 päeva. Kindlasti käib süvaveeni tromboosi raviskeemi ka tugisukkade kandmine, loodan, et Teid on sellest samuti informeeritud. Voodirežiim pole kindlasti vajalik, liikumist ei pea piirama, kui turse ja valu on taandunud. Kuni püsib valu ja turse, ei soovitaks ma siiski tugevat koormust ega leili saunas.

Kui valu või turse muutub pärast liikumist suuremaks, olete ilmselt jalga liialt koormanud. Süvaveeni tromboos on haigus, mis ei vaja tingimata veresoontekirurgi konsultatsiooni ega jälgimist, ravi jälgimisega saab kindlasti hästi hakkama ka perearst. Küsimus 24 Nädala tagasi EMO-s avastatud süvaveeni tromboos, raviks süstid ja Marevan ja jälgimine tromboosi kabinetis.

Eelmisel nädalal oli minu kaebus valus ja paistes vasak säär, mis võttis lonkama, lisaks vasaku jalalaba tuimus surin. Täna öö läbi valutas jalg ka ülevaltpoolt põlve, reis on krambis. Kas see on normaalne selle haiguse juures? Vastus Jalaturse, valu, lihaskrambid ja ka surina- ehk tuimusetunne on tõesti selle haiguse tüüpilised sümptomid. Küsimus 23 Mul on juba paar aastat trombotsüütide arv vereproovis kõrgem normist, ja vahel.

Perearst mingit probleemi sellest ei arva olevat, ütleb, et ju see on minu eripära. Kas peakisn selliste näitudega muretsema või mitte? Jälgige lihtsalt analüüsi dünaamikat aasta järel. Küsimus nr 22 Tere, mul avastati aasta tagasi vasakust jalast tromb, olin sellega pikalt haiglas, sain süste, sõin tablette ning jalg valutas pikalt ka pärast kodus. Aasta aega on juba möödas ning ikka vahel pingutades läheb jalg paiste.

Aga kuna vaja oleks midagi kehakaaluga ette võtta, otsustasin trenni teha. Olen nüüd juba nädal aega trenni teinud ja alles nüüd hakkab jalg valutama ning on paistes.

Juhan Viiding (1948-1995)

Küsimus siis selline: kas on olemas ka mingisuguseid treeningkavasid, mida saab teha inimene kellel on olnud tromb? Või ongi igasugune pingutus nüüd elulõpuni keelatud? Kahjuks ei saa kunagi rakendada konkreetseid ehk diagnoosipõhiseid treeningukavasid, inimesed on ise väga individuaalsed nii oma füüsilise võimekuse poolest kui ka haiguspildi ja haiguse kulu poolest.

Kindlasti on tervitatav, et püüate kehakaalu korrigeerida, sest viimastel aastatel on räägitud palju sellest, et suur kehakaal on iseseisev tromboosi riskifaktor.

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Soovitaksin alustada treeningutega siiski tasa ja targu, koormust aeglaselt tõstes. Võite alustada ujumisest, kus kehakaalu mõju on väiksem; teinekord on abi tugisukkade kandmisest, väga oluline on valida sportimiseks õiged jalatsid.

  1. Miks mu kõht valus mind
  2. Он обрисовал город таким, каким видел его в последний раз - дремлющим на груди пустыни, с башнями, сияющими подобно похищенным у неба радугам.
  3. Только когда планета совсем приблизилась, смог Олвин ясно рассмотреть, что именно имел в виду его друг.
  4. Tsüstiit і yo sümptom

Pärast treeninguid pange jalad natuke kõrgemale puhkeasendisse. Kui jalg läheb rohkem paiste, valige järgmisel korral väiksem koormus jne. Aga ärge loobuge treeningutest! Küsimus nr 21 Tere. Olen 47 a naine. Mul on juba 1,7 aastat tromboflebiidi tagajärjel 2 auku. Iga päev võtan Trombo ASS tableti.

Kas mul on neid auke ka võimalik ära ravida, senini küll pole tulemust saanud? Veresoonte kirurg soovitas vaid Prontosan geeli ja lahusega määrida, aga ei ole tulemust andnud. Siis teinud ravikuuri Troxevasini tablettide ja salviga, siis Trentali tablettidega, aga ehk on abiks Marevani tablett? Tegin just mõned päevad vereproovi ja kõik näitajad olid korras. Palun head nõu. Minul tekib kohe rida küsimusi juurde. Kas Teil on olnud korduvad süvaveeni tromboosi episoodid?

Kas on kujunenud välja süvaveenide puudulikkus? Kas haavanditest on võetud külve? Kõige parem on, kui saaksite tulla tromboosikabineti arsti vastuvõtule, et siis otsustada ravi aspektide üle. Vastuvõtule tulekuks on vajalik perearsti suunamine.

Vastuvõtule registreeruda saab ka telefoni teel, lühinumbril Kui marevaniseeritud patsiendil tekivad verevalumid käelabal ja ninajuurel, kas siis tuleks pöörduda arstile? Hea oleks muidugi sellisel juhul kontrollida INR väärtust esimesel võimalusel, eriti siis, kui varem verevalumeid pole tekkinud. Arstile peaks pöörduma juhul, kui verevalumid on suured või kui nende ümber tekib naha punetust, kui tekib valu või palavik. Kahjuks on verevalumite teke üsna sage marevaniga ravi kõrvaltoime, enamasti küll tekivad nad väikeste traumade järel ja on ohutud.

Küsimus nr 19 Mul on selline mure, et umbes 2 aastat tagasi tehti mulle uuringud ning selgitati välja, et mul on paks veri ja suurem risk trombidele. Kui rasedaks jäin, pidin süstima iga päev kõhtu verevedeldajat. Nüüd selline mure, et olen siiski mõni päev teinud mõne suitsu.

ovrestin kreem tsüstiit mida näeb välja muda uriin

Olin ka enne rasedust suitsetaja, aga siis jätsin maha. Nüüd nagu tahaks jälle teha. Aga kuna veri on paks ja suitsetamine paksendab verd, siis kas mõni suits päevas on väga kahjulik ja mõjub koheselt või kuidas üldse mõjub ja kui kiiresti tromb võib tekkida ning kas paar suitsu päevas on tõesti väga ohtlik? Suitsetamine on kahjulik igatpidi ja tõstab oluliselt nii venoosse kui arteriaalse tromboosi riski. See on piisav argument selleks, et mitte uuesti suitsetamisega alustada. Küsimus nr 18 Olen 47a naine ja põen juba pikki aastaid reumatoidartriiti.

Jaanuari lõpus oli mul vasaku säärearteri tromboos ja operatsioon. Seejärel määrati mulle raviks Trombex 75mg päevas 1 tbl. Olen seda nüüd võtnud veebruari kuust saati. Märtsis tehtud vereanalüüsis oli INR 1. Olen mures, sest perearst ei pööra sellele sugugi tähelepanu, kuna aga mu emal on ka tromboos olnud ja ta sööb Marevani, siis tema arst kogu aeg jälgib, et vereproovi näit oleks INR vanel.

Seepärast olen tõsiselt mures, kas minu arst ikka on selles osas piisavalt pädev, või peaksin siiski ise midagi ette võtma? Ma ei tea ju sellest mitte midagi. Ning raviks määratud Trombex. Selle ravimi kasutamisel ei ole INR analüüsi vaja teha, sest ravimi võtmine analüüsi väärtust kuidagi ei mõjuta. Kui Teie emale on määratud marevan antikoagulantsiis suure tõenäosusega on tegemist venoosse tromboosiga ja sel puhul kasutatakse ravidoosi kontrollimiseks INR analüüsi, mis tõepoolest peab olema vahel.

Kuidas EMO meile paariks päevaks šokiteraapiat tegi ja dr.

Arteriaalne ja venoosne tromboos on erinevad probleemid ja erinevad need patoloogiad ka ravitaktika ja ravipikkuse poolest. Nii et Teil ei tohiks selles osas perearstile küll mingeid etteheiteid olla.

Küsimus nr 17 Tere. Olen 36a naine. Jala proleem on kestnud umbes 1,5 kuud. Üks jalg sääreluu pealt ja ümbert suriseb ja katsudes on tundlik, aga ei valuta. Teise jala sääremarja tekkis veidi aega tagasi kramp, surisemist selles jalas pole olnud. Perearst saatis jala surisemise pärast neuroloogi juurde. Seal näitasin ka põlveõndlasse tekkinud väikest paiset perearstil käies ma seda ei märganud. Mainisin et jalgadele on tekkinud ka viimasel ajal väikseid pindmisi veresooni.

Neuroloog arvas, et surin ja paise võib olla tekkinud põlveõndla närvikahjustusest. Olen määrinud sellega 1,5 nädalat ja kasutanud jalatuge. Nüüd on surisev jala sääremari kuidagi väsinud ja raske, istudes väsivad jalad ära. Ka käed surevad öösel viimasel ajal tihti ära, ja jalg kui ühes asendis pikalt olla. Mida arvate, kas võib kahtlustada hoopis süvaveeni tromboosi ja millisele arstile peaks perearst Tartus sel juhul mind suunama?

valu allosas kõhu ajal haripunkti kuidas ravida tsüstiit verega naistel

Suured tänud ette! Abiks võib olla ka vere analüüs — D-dimeerid. Kui D-dimeerid on normis, siis on süvaveeni tromboos äärmiselt vähetõenäoline.

Küsimus nr 16 Tere. Sellest ajast tunnen vasakus sääres pidevat nö. Kas see võib olla mingi tromboosi sümptom? Infolehel on kirjas kõrvalnähuna ka tromboosioht? Mida täpsemalt Te selle venitustunde all mõtlete, on minul ehk pisut raske ette kujutada. Valu ja turse juba kellelgi märkamata ei jää. Tromboosioht erinevate hormoonide kasutamisel tõuseb, see paraku on nii. Aga enamasti hindab günekoloog siiski ka konkreetse patsiendi tromboosiriski enne, kui sellise ravi määrab.

Kui olete aga väga mures, arutage probleem veelkord oma raviarstiga läbi, kindlasti oskab ta Teid rahustada. Küsimus nr 15 Küsimus marevan ravi kohta menstrueerival naisel, sellest pole kunagi ega kusagil räägitud.

Pöördus EMO -sse. Kuigi INR vahel. Millised soovitused on selle kohta ja kuidas marevan ravi ja menstruatsioonid kokku käivad? Kas siis peab nagu hamba väljatõmbamisel vähendama annust? Veritsuste esinemine on kahjuks selle raviga kaasas käiv probleem.

Konkreetseid, ravi korrigeerivaid juhendeid küll selleks puhuks välja töötatud pole, sest veritsuse probleem ei esine kaugeltki mitte kõigil menstruatsioonidega naistel.

  • Kõhu all oleva valu valu on teismeliste põhjustega
  • Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.
  • За исключением нескольких хроник - возможно, чисто легендарных, человечество лишилось своего прошлого.

Igal konkreetsel juhul tuleb langetada konkreetne otsus patsiendist sõltuvalt. Arvestama peab sel puhul nii põhjust, miks marevani võetakse, arvestama peab eeldatava ravi pikkusega.

Proovima jooksmist! Jooksmine on üks lihtsamaid ja vähenõudlikumaid spordialalasid. Ma olen üsna sageli inimestega vesteldes kuulnud, et ahh sa oled nii tubli, muudkui jooksed.

Samuti asjaoluga, kas patsiendil on ka ilma marevanita olnud probleeme vererohkete ja pikkade menstruatsioonidega või aneemiaga kehvveresusega jne. Teatud juhtudel on vajalik günekoloogi ja mõnikord harva ka erakorralise meditsiini osakonna abi. Võib-olla välja arvatud erandjuhud, kus välja tõmbama peab palju hambaid korraga. Lihtsalt hambaarsti tuleb informeerida asjaolust, et marevani kasutatakse.

Pisut suurenenud veritsusega saab iga hea hambaaarst kenasti hakkama, kui ta on probleemist teadlik. Küsimus nr 14 Minu tänane INR on 1, Viimane Eelviimane Ma pingutan, et dieet oleks stabiilne.

Saan aru, et on vaja tõsta Marevani annust kui tulemus on 1, Kas põhjus ei saa olla hormoonide tase? Või juhuslikult läheb INR alla just enne menstruatsiooni? Vastus Praeguste, teada olevate andmete põhjal ei ole leitud, et hormoonide tase või menstruaaltsükkel INR analüüsi väärtusi mõjutaks. Ja INR väärtusel 1,84 on tõesti vaja pisut marevani doosi korrigeerida.

5 noksi võib olla purjus kui tsüstiit kuidas töödeldud tsüstiit naiste kodus

Küsimus nr 13 Tere. Mind teeb rahutuks INRi erinev suurus erinevates haiglates tehtud analüüsides.

parim ravim tsüstiidi ajal sagedane urineerimine 75 aasta jooksul

Viimane analüüs Tallinna Keskhaiglas oli 2,41, aga samal ajal Mustamäe haiglas tehtud analüüs oli 1, Kas selline suur erinevus on murettekitav? Aga mitte Teil, vaid meie haiglate laboritel. Seepärast me ka soovitame teha aeg-ajalt analüüse sagedamini ja üldjoontes soovitame siiski teha analüüsid ühes ja samas kohas, et marevani ravi oleks kergem juhtida. Küsimus nr 12 Tere. Olen 48 a naine. Mul on kaks korda olnud tromboflebiit.

Kas Mirena on mulle näidustatud? Sel juhul ei ole antibeebipillid ega hormoonasendusravi täiesti vastunäidustatud. Alguses võib tunduda naljakas nii aeglaselt joosta aga sellega sa valmistad oma jalad, keha ja südame ette uueks spordialaksmilleks on jooksmine: Veel enne, kui esimest korda jooksma lähed, soovitan teha üks kiire soojendusvõimlemine, piisab natukesest hüppamisest ja jalatõstetest ja alusta näiteks kiirkõnniga.

Kui sa nüüd oled juba jooksma asunud, jälgi ka oma tempot ja hingamist. Isegi kui sul ei ole spordikella, siis arusaamaks, et sa väga üle ei pinguta, proovi viie sõnalist lauset öelda ilma, et sa väga hingeldaksid. Väldi vere maitset suus, see on üks märk, et oled üle pingutanud.

Ära sea endale kõrgeid ootusi ega eesmärke! Ära sea esimesel korral numbrilisi eesmärke! Kella või rakenduse peale võiks mõelda peale seda kui oled juba mõnda aega jooksnud. Siis kui hakkad seadma endale eesmärke ja treeningud muutuvad igapäevaseks.

OST NAUGHTY KISS ALBUM COVER // cover Ost Playfull Kiss Album

Seljuhul on vajalik jälgida südametööd, tempot ja distantsi. Rakendusi on täna väga palju ja enamasti näitavad need inimesele ära distantsi pikkuse ja ajakulu. Spordikella suureks eeliseks on südamesageduse mõõtmine. Oma treeningpulsi jälgimine on väga oluline, et sa oma kehale ja südamele liiga ei teeks. Ma olen seda meelt, et alati tuleb anda endale uus võimalus. Kui proovisid ja tundus, et pole sinu teema, siis anna endale natukene aega ja proovi kindlasti uuesti.

Kui tõesti pärast mitmendat korda ei tekita jooksmine sinus mingit emotsiooni ja tunned end pigem halvasti, siis võibolla tõesti pole jooksmine sinu jaoks. Tihti võib aga halva enesetunde ja ebameeldiva kogemuse taga olla veel mingi faktor, millele me ei osanud tähelepanu pöörata.

Näiteks läskid jooksma tühja või täis kõhuga, sul oli näiteks paha tuju, halb emotsioon juba enne jooksma minekut jne. Täiesti jääd. Puutudes käsi, jäin nende külge, suudlesin neid ma, habemes hall. Veel oli väljas natuke valge.