Nõrkus kõhu allosas valu jalgades. 7 tarkust kõhuvalust - Confido Meditsiinikeskus

Seetõttu on mul kell 12 paha olla, pea hakkab ringi käima ning kui tõusen toolilt püsti, siis on isegi silme ees mustaks läinud ja kõrvus kohisema hakanud. Kui me kutsume kiirabi asjata, siis ühel päeval võib juhtuda, et kui me tõesti vajame erakorralist abi, võib see abi hiljaks jääda.

Nüüd on sünnitusest nädal ja mõned päevad juba on kubeme ja reie vahelises veenilaiendis justkui tükk sees ja see on kuskil 15 cm ulatuses kõvaks tõmmanud. Kas tuleks pöörduda arsti juurde? Mis see olla võiks? Palun pöörduge EMO-sse, seal tehakse ultraheli doppler, seejärel saab öelda kas on tromboos või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 76 8. Muid soodumusi ei tea olevat. Minu mure on järgmine. Olen keskmise aktiivsusega jooksuharrastaja, ca 30 km jooksu nädalas.

Lisaks on planeeritud juuli alguseks keskmäestikus üks jooksuvõistlus 21 km. Kas võin jätkata harjumuspärase jooksutreeninguga või peaksin selles midagi muutma. Ja kas juulikuine võistlus on normaalse riskiga? Achilleuse kõõluse operatsioonijärgselt pean tegelema ka pidevalt venitusharjutustega. On siin mingeid vastunäidustusi? Ette tänades. Teie kirjast saan aru, et tegemist on värske süvaveenitromboosiga.

Seega üldtunnustatud soovituste järgi ei soovitata aktiivset sportimist esimese kuu jooksul. Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda.

Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes nõrkus kõhu allosas valu jalgades, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda. Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab. Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole. Sukles Küsimus nr 75 Tere. Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu.

Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud. Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud. Abikaasa aitas voodini jõuda.

Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi.

Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all. Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga?

Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud. Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud.

Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu. Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud.

Neid juhtub ikka vahel tulema.

Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab. Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne. Mentstratsioon on halb.

Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega.

Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti.

nõrkus kõhu allosas valu jalgades mis on sagedane urineerimine öösel

Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud.

ДGE ALASELJAVALU

Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki.

Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad?? Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte.

Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas. Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste.

Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast. Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees.

Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust.

Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti.

Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline.

Olen võtnud kui tsüstiit bakterid uriinis umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata.

Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt.

Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Nõrkus kõhu allosas valu jalgades tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Nõrkus kõhu allosas valu jalgades kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine.

Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea.

Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd.

Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda.

Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile.

Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada? Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi.

Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud. Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal?

Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet.

Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni.

Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda.

Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu.

Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil. INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0.

Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile.

Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi.

Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud.

Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole. Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte?

Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde.

Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli adenoom uriiniveres alusel.

Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem. Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab?

Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid?

Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile.

Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist. Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 nõrkus kõhu allosas valu jalgades mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu.

Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u. Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu. Palun lugege nõrkus kõhu allosas valu jalgades kodulehel olev virvendusarütmia info.

Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule.

Valu koht ja iseloom võivad viidata, milline organ häda kaebab. Seepärast soovitab Tallinna Diagnostikakeskuse gastroenteroloog Urve Mardna korduma kippuvate, pikemat aega püsivate ja tugevate valude puhul võimalikult kiiresti arsti poole pöörduda. Vaid pärast põhjalikku uuringut saab panna diagnoosi ning määrata ravi. Kerged, ebamäärased valud Raskustunne kõhus koos ebamääraste valuaistingutega on üsna sagedane tervisehäda. Sageli on selle põhjuseks toiduga liialdamine: süüakse kas liiga tihti, liiga palju korraga või raskesti seeditavat toitu.

Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad. Kaljusaar Küsimus nr 55 Tere!

nõrkus kõhu allosas valu jalgades ketorol aitab kui tsüstiit

Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale.

Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Kuidas ma saan leevendada valu?

Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga? Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool.

Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega. Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit. Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena. Soovitaksin valu korral Paratsetamooli.

Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn.

KÜSIMUSED-VASTUSED

Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil. Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas. Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida. Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid?

Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja.

Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille.

Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi. Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste.

Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Ilmtingimata tuleb arsti juurde minna aga siis, kui nõrgale kõhuvalule kaasub kas nõrkus või palavik, naha või limaskestade muutused, peapööritus, kõhulahtisus, iiveldustunne jms. Episoodilised valud Sügiseti sageneb ja ägeneb haavandtõbi.

  1. Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile
  2. Neli põhjust, miks ranne valutada võib Sissejuhatuseks: Randme piirkonnas on tegelikkuses palju rohkem anatoomilisi struktuure, kui võiks arvata.
  3. Tüdruk 6 aastat sagedane urineerimine
  4. Vere ravi uriinis

Nii maohaavandid kui ka kaksteistsõrmiksoole haavandid põhjustavad söögikordadega seotud valusid. Valud võivad tekkida tühja kõhuga või hoopis pärast söömist, aga kõht võib ka öösel valutama hakata. Haavandtõbi on enamasti pärilik ja perekonniti esinev haigus. Ägenemise vallandab sagedasti stress.

Kui seesugused episoodilised valud tekivad, tuleks kiiresti arsti juurde uutele uuringutele minna. Haavandtõbi on korduva iseloomuga: mõne aja pärast võib haiguse ägenedes uude kohta uus haavand tekkida. Nõrkus kõhu allosas valu jalgades puhul tuleb hoiduda vürtsitatud, marineeritud, suitsutatud ja tugevalt praetud toitudest.

Loobuma peaks ka liialt hapudest söökidest, kohvist ja loomulikult alkoholist. Hästi mõjuvad sagedamad toidukorrad, mil süüakse väikestes kogustes valgulist toitu. Munaroad, kohupiimakreemid, juust, kala või tailiha püsib kaua maos, kaitseb limaskesta ja aitab vältida ägedat valu. Toidumürgitus tekitab hootisi, kohati tugevamaid, kohati nõrgemaid kõhuvalusid. Sellega kaasnevad iiveldus ja kõhulahtisus.

Sel juhul on soovitatav võimalikult palju puhast vett või teed juua ning söömisest soolestiku lõpliku tühjenemiseni loobuda. Kui toidumürgituse on põhjustanud seened, kui valud tugevnevad või sellele lisandub peapööritus, palavik või nõrkus, helistage välja kiirabi. Kui kõht valutab ebamäärastel põhjustel ja hooti, võivad süüdi olla ussnugilised.

Sügiseti nendega nakatumine sageneb, sest süüakse rohkesti värskeid juurvilju, neid korralikult pesemata või koorimata. Ussnugiliste olemasolu teeb kindlaks arst. Tugevad valud Ägedad põletikud, sapikivid või song tekitavad tugevaid kõhuvalusid.

Need kas esinevad hooti, kiirguvad teistesse kehapiirkondadesse või on tugevneva iseloomuga. Hakkasin ennast ravima salvidega ja kurgu imemistablettidega, aga küsimus on selles, et käin 2 korda nädalas võimlemas aeroobikas, sealsamas ka jõusaal.

Kui mu organismis on selline väike viirus, kas ma võimlemisega hullemaks ei tee? Olen aastane naine. Puhata, vaadata aknast välja, lugeda jutukat, suhelda heade inimestega, juua mõnda raviteed. Kui tervis ei taha korda minna, soovitan minna perearsti vastuvõtule.

Ma koostasin koos treeneriga jõusaaliprogrammi ja järgin seda. Samas läksin üle toitumisele 4—6 korda päevas, korraga söön vähem. Kõik oli täitsa hea seni, kuni tekkis kõhukinnisus.

Kas see võib tekkida sellest, et ma söön liiga vähe rasvast? Toit on mul kõik, kas keedetud või küpsetatud. Igatahes peate saama salatitena porgandit, õuna, kaalikat, kapsast, teraleiba. Arvan, et üks põhjus on see, et hoolsa trenniga kaotate higistamisega palju vett, sellevõrra võib olla ka kõht kinnisem. Proovige mõtelda, mida sõite enne ja mida nüüd, mis on teisiti.

Esialgu ärge haarake lahtisteid, vaid proovige normaalse toitumisega taastada oma kõhurütm.

Neli põhjust, miks ranne valutada võib

Mu pulss on rahulikus olekus 96! Mingi 2 a tagasi oli Vahepeal tegin sporti ja see oli südamele väga raske, kas spordiga organismi ülekoormamine võis teha mu südamele nii palju kahju?

Pealegi on iga füüsiline koormus kuidagi väga raske nüüd, nt kui sörgin hästi rahulikult, siis juba kohe hakkab süda väga peksma ja läheb pahaks Kui ma olen oma südame niivõrd üle koormanud, siis kas seda on võimalik üldse ravida? Olen kõigest aastane noormees Pole ju võimalik elada, kui iga füüsiline koormus on raske Soovitan pöörduda esmasteks südameuuringuteks perearstile, kes peab vajadusel nõu nõrkus kõhu allosas valu jalgades kardioloogiga.

KÜSIMUS: Podagra Kuidas peaks sellise diagnoosi puhul oma tervist jälgima, kas oleks otstarbekas kasutada loodustooteid ja kas on tegemist ensüümi puudumisega? Kas haigust on võimalik lõplikult välja ravida? Tuntuim koht on suure varba põhiliiges. Toidus tuleb ära jätta veini, õlle, kondipuljongi. Raviks on hea allopurinol tabl analüüsi järgi.

Kontrollima peab ka vererõhku ja kolesteroolitaset veres. Nädalas kord või paar joon mõned õlled. Viimasel ajal olen täheldanud, et peale suhteliselt vähest alkoholtarbimist on hommikul hirmus pohmell, mida varasematel aegadel pole kunagi olnud. Näiteks eile jõin ära kolm pudelit õlut ja täna hommikul on enesetunne väga halb.

Nii on see olnud nüüd järjest juba mitu korda. See teeb mind murelikuks, ma ei mõista, kuidas ma nüüd järsku üldse alkoholi ei talu. Kas tegemist võiks olla mingi maksahaigusega või millest selline asi võiks olla tingitud? Kas aitaks mingite maksapreparaatide manustamine Carsil, Essentiale? Sellele viitab kas või see, et oskate nimetada ravimite nimesid.

Soovitan pöörduda perearstile ja teha ära maksaproovid. Võimalik, et on tegemist maksa alkoholtõvega sellises staadiumis, kus on alanenud alkoholitaluvus. Rahu võib Teile tuua vaid arsti konsultatsioon, uuringud.

nõrkus kõhu allosas valu jalgades icc ja valu allosas kõhu all

KÜSIMUS: Nõrkus magusasöömisest Olen pannud tähele, et kui tühja kõhu peale magusat söön, siis mingi aja möödudes tabab mind suur nõrkus kui ma midagi muud vahepeal ei söö.

Mõnikord on asi hullem, mõnikord kergem. Seda on esinenud ka lapsepõlves.

nõrkus kõhu allosas valu jalgades põlekas ravi tugev põletik

Veresuhkur on mul alati normis olnud ja üldse ka kõik muud näitajad ja analüüsid on korras. VASTUS: See on päris tavaline asi: peale asjalikku kõhutäit, mis lõpeb magustoiduga, suunatakse organismi energia seedimisele.

Veri paikneb kehas ümber peamiselt seedeorganitesse. Sel ajal saab peaaju veidi vähem verd ja inimene võib tunda unisust, nõrkust, väsimust, pearinglust. Kuidas ja mil määral sõltub toitumise iseärasustest, toidukogusest, eelnevatest toidukordadest jne.

Soovitan veidi vähendada toidu hulka söögi korral, näiteks süüa hommikul rohkem või senise 3 korra asemel 4 korda. Peale sööki on hea kerge jalutus. Muidugi võib ka leiba luusse lasta nii nagu rahvatarkus seda soovitab. Kuid see on tihti keerukas: meie söögiasutustes veel puudub mugav lamamisvõimalus. Vahest on see äriidee mõnele toitlustusfirmale, mine sa tea!

Olen pikk ja kaalun 56 kilo. Olen suhteliselt kleenuke ja kondine, samuti on mul rühiga juba nooruspõlvest probleeme olnud ja vahest teeb selg valu. Aktiivne sportlik tegevus praegu puudub. Nüüd olen eesmärgiks võtnud, et hakkan tervise kallal tööd ja vaeva nägema parema enesetunde ja välimus nimel.

Kuid olen kimpus ja ei tea kust alustada. Sooviksin kaalus natuke juurde võtta, kuid kindlasti ei ole meeletu söömine õige lahendus, kuna juurde tuleb mul ainult keskkohast.

7 tarkust kõhuvalust

Mõtlen minna jõusaali lihaseid kasvatama, kuid kas on ka mingit eri dieeti, mida võiks proovida, et kätele ja jalgadele natuke liha ümber tuleks, mitte ainult pihapiirkonda. Samuti olen hädas rühi hoidmisega. Kust peaksin ma alustama selle probleemi lahendamisega ja kas minu vanuselt on veel võimalik see korda saada? Kui soovitate pöörduda ortopeedi poole, siis kuhu ja kelle poole peaksin ma Tartus pöörduma perearst on mul Ida-Virumaal ja dekreedis.

Saatekirja ei ole sealt venelastelt kerge Tartusse saada, kas mingit võimalust on tasuta ravile saada ilma saatekirjata?

Kõigepealt rüht, pikkus ja kehakaal. Teie vanuses on toimunud skeleti kasvamine oma looduse poolt määratud pikkuseni. See on otseses seoses Teie vanemate-sugulaste andmetega. Lihased ja nahaalune rasvkude hakkab tasapisi välja kujunema, mõnedel juhtudel võtab see aega 2—3—5 aastat, mil noor daam tundub "kondisem", kui võiks olla.

See on selgituseks, mis peaks ka veidi rahustama.

nõrkus kõhu allosas valu jalgades stant valu urineerimise

Soovitan uurida oma kodukandi terviseklubisid. Nende põhitegevuseks ongi bodyshaping ehk keha voolimine. Siinkohal saab anda nõu Teid vahetult nägev treener. Määratakse terve rida harjutusi, kus on oluline korduste ja seeriate arv. Trennis tugevneb keha lihaskorsett ja see viib iseenesest rühi paranemiseni. Hea toimega on ka kestev ujumine, ikka 2—4 x nädalas 1 tund korraga.

Ujumine on tegevus, mida on vaja õieti teha, vastasel korral sulistatakse niisama ja saadakse pinges valulikud lihased. Ka siin on vaja treeneri pilk, vähemalt esialgu.

Ortopeedi külastus on kindlasti vajalik, kolleeg hindab Teie rühti, teeb vajadusel röntgenipildid ja annab nõrkus kõhu allosas valu jalgades. Perearst annab hea meelega saatekirja, lülisamba ja rühiprobleemid on sageli kroonilised ja seetõttu on mitu pead vajalikud. Nõnda palju siis vastuseks. Varem olin väga heas füüsilises vormis, Ka lühiajalist koormust talun väga halvasti, vahel on isegi trepist käimine pannud pea ringi käima.

Liigestega on mul viimased 3 aastat nii, et kui veidi külma saavad, siis valutavad, samuti selg, kael ja kõrvad. Reumatoloogi juures olen päris palju pidanud käima, see leidis mul verest kopsu klamüüdiat ja mingit muud nakkust ning söötis mulle paar kuuri doksitsükliini ja celebrexi, mis tühjendasid kõvasti rahakotti, pakkudes vaid ajutist leevendust koos mõningate kõrvalmõjudega.

Mandlitega olen opi järjekorras. LOR kõrvadest midagi ei leidnud, arvas, et mul võivad olla kõrvade juures mingid sooned haiged. Verd ja uriini on proovitud — on muidu normis v. Kindlasti halvendas minu tervist see, et põdesin depressiooni. Kuidas saaksin selgust, mis mul siis viga on ja mida saaksin ise teha oma tervise parandamiseks? Kas peaksin minema mingitele uuringutele?

Kust saada head õpetust organismi üldiseks tugevdamiseks? Oletan, et teie kehalise tervisega on kõik enam-vähem korras. Eks senised uuringud on seda ka kinnitanud. Loen Teie kirjast välja tänapäeval kahjuks väga sagedase haiguse, depressiooni sümptomeid. Selle avalduseks ei pea olema mitte püsiv kurvameelsus, eemaletõmbumine, vaid üheks sümptomiks võib olla seletamatud kehalised vaevused: väsimus, liigesvalu, söögiisu muutused.

Annate mulle olulise vihje: varasem töökoormus See võibki olla praeguste vaevuste põhjus. Liiatigi on Teil depressiooni diagnoositud, see seisund võib sageli korduda. Mida soovitan: 1. Julgesti nõu pidada oma perearstiga. Oma patsiente katsun testida mõne koormusuuringuga. Kui selle tulemus on korras, siis on see veenev argument nii patsiendile kui tohtrile. Kui test pole korras, annab see viite täpsemateks südameuuringuteks.

Soovitan julgesti nõu pidada ka psühhiaatri, psühholoogiga. Depressioon on ravitav, kuid õige ravimi leidmine on kunst ja ravi on pikaajaline, miinimum 4—5 kuud, tavaliselt 8—12 kuud. Delikaatne teema on ka seksuaalsus ja sellega seonduv. Kui Teie eas on selles liinis mingid probleemid, võib nõrkus kõhu allosas valu jalgades kui tahes hea tervisega mehe muuta haigeks.

Kõik on kõigega seotud. Soovitan probleemide olemasolul nõu pidada ka meestearstiga. Kas või esialgu kliinik. Loodan, et sain anda mõne mazi tsüstiidi raviks, millele mõtelda. Kui seda tegevust päevast päeva ja aastast aastasse teha, kas see võib väga tervist kahjustada? Tarbime ainult kuiva kvaliteetveini.

Suvel valget, talvel punast. Purju ei joo, ning ainult toidu kõrvale. Kas see on alkoholisõltuvus, kui iga õhtu tahaks tsüstiit vere tableti raviga juua. Kui palju on palju? Jah, vein sisaldab alkoholi ja see on legaalne sõltuvust tekitav aine. See väljendub heaolutundes, mis kaob, kui ei saa uut portsu alkoholi. Kui veini kogus on aastaid stabiilne, piirdute toidu kõrvale 50— milliliitriga, siis on kõik hästi.

Võiks isegi rääkida tervisele soodsast toimest: maonäärmete virgutamine, veresooni kaitsev toime. Jälgima peaks ikka veini tarvitamisel kogust, aega ja põhjuseid. Mina isiklikult olen sedasorti veinitarvitamise vastane, sest ikka aastate möödudes kipuvad kogused suurenema ja elu sisuks näib kujunevat alkoholi tarbimine.

Seda sõltumata sellest, kui meeldivaks või ohutuks patsient ise peab sedasorti harjumust. Kuid see on minu arvamus. Päris ühtseid reegleid pole. Lugesin Internetist seene toime kohta infot. Seal oli kirjas, et aitab kõrgvererõhutõve vastu. Mul on madal vererõhk, kas seene tarvitamine võib mu vererõhku veelgi langetada?

Ja kas see seen üldse toimib nii nagu lubatud? Põdurad lapsed, närvilised kontoripreilid ja haiglased vanainimesed: kõigi nende mured on justkui pühitud peale seene tarbimist.

Aga ei ole teps mitte. Seenel on piima hapendav toime, selle mõjul suureneb piimabakteri sisaldus. Niiviisi tõuseb piima C-vitamiini sisaldus. See on hea ja hapudel piimatoodetel on ka teadupärast seedimist korrastav toime, paraneb sooletegevus.

Ei tohiks seda kasutada ebaselgete kõhuvalude korral. Kui on valu näiteks haavandist, siis see ägeneb ja inimene tunneb end kehvemini. Piimaseen nõuab hoolt: iga päev on vaja seda sõeluda ja valada peale värske piim. Mõju on nii umbes nagu toakoeral või hamstril, kes vajavad ka hoolt.

Kindel on, et madalat vererõhku piimaseen velgi madalamaks ei tee. Seniks kõik. Teinekord lisage ka veidi infot enda kohta: vanus, sugu ja lähemalt ka varasematest terviseprobleemidest.

Kas küüslauk mõjub ainult siis, kui teda närida näiteks leiva peal või mõjub ta ka siis, kui ta katki pressin ja piimaga segan ja ära joon? Olen leidnud, et viimase kasutusvariandi puhul ei jää küüslaugulõhnasid. Nii eritub temast ka lenduvaid fütontsiide ehk viirusevastaseid aineid, mis toimivad ka ninaneelus ja hingamisteedes, kuhu need ei pääse, kui küüslauk lihtsalt vedelikuga alla neelatakse. Kas minu kirglik šampanjaisu võib mingil moel mõjuda maksatalitusele, sest mul pole ju sapipõit.

Aeg-ajalt tekivad parema roidekaare alla pistvad valud. Aga hea šampus kaalub valud üles. Muud alkoholi ei tarbi. Šampanja on lahja alkohol, milles sisalduv süsihappegaas mõjub sapieritusele soodustavalt. Kuna sapipõit ei ole, valgub sapp peaasjalikult soolde, hiljem ka laienenud ühissapijuhasse, mis käitub kui sapipõie aseaine. Peale joogi tarvitamist on soovitav kerge eine.

Arstina meenutan ka seda, et igapäevaselt 50 g absoluutset alkoholi võib viia maksa pöördumatu kahjustuse, tsirroosi tekkeni 10—15 aasta jooksul. Kui Teie šampanjakogus päevaselt ületab ml on see oht reaalne. Ei usu, et just nii palju igapäevaselt seda jooki tarvitate. On veel üks oht, nimelt kusihappe tõus veres, mis võib viia podagra, ehk üpris vastiku liigespõletiku tekkeni.

Kirjas on, et aitab ravida kõrgvererõhutõbe, nõrkus kõhu allosas valu jalgades, valu allosas kõhu tsüstiidi ajal isheemiatõbe, suhkruhaigust, kroonilist hepatiiti, mao ülehappesust, kilpnäärme ületalitlust, on lahtistava ja ussnugiliste vastase ja kasvajatevastase toimega, tõstab organismi vastupanuvõimet, ravib tuberkuloosi, naha- ja limaskestade põletikke, alandab vere kolesteroolitaset, on üks parimaid dieedipreparaate.

Kuna pudel seda õlilist eliksiiri maksab umbes krooni, tahaks teada, mida arvavad sellisest imerohust arstid, võib tal olla kas või ükski nimetatud toimetest või on tegemist tarbija petmisega.

On ta Teie arvates üldse kuidagi organismile kasulik, kas soovitate osta? Kuna tegemist on taimse õliga, siis see omab mõningal määral soodsat toimet organismi rasva ainevahetusse, vahest vähendab ka halva kolesterooli taset.

Selle toimega ta võib veidi vähendada südame isheemiatõve riski. Kuid see kõik on oletuslik. Soovitan puhtsüdamlikult nõu pidada oma perearstiga, kes selgitab välja Teie terviseseisundi ja võimalikud riskifaktorid. Kui midagi pole päris õige, siis ta ka soovitab midagi. Leian, et kui inimese toidusedel on mitmekülgne ja tervislik, ka füüsiline koormus on paras, pole tarvis sellist kraami tarvitada. Ikkagi arstide lemmiklause: meie toit peab olema tasakaalustatud ja mitmekesine.

Venice's Geography Problem - Will Venice Become an Underwater City ?

Liigrasvase toiduga käib kaasas paratamatu kehakaalutõus mis kujutab endast suuremat ohtu tervisele tervikuna kui kolesteroolisisaldus. Kolesterooli ei tohi peljata, see aine on meile toidus hädavajalik. Tõsi, suurema sisalduse, päriliku eelsoodumuseeluviisi ja ainevahetuse iseärasuste juures võib see olla üheks riskifaktoriks veresoonte lubjastumise tekkel. Kumb on tervisele kasulikum kas või või margariin?

Kõigepealt püüame selgeks teha, mis on margariin ja mis või. Margariin on tehislik produkt, mida saadakse mitmete, peamiselt taimsete rasvade hoolsal töötlemisel, mille käigus lisatakse seda, mis arvatakse olevat hea ja eemaldatakse seda, mis arvatakse olevat jällegi paha.

Tänapäevaste seisukohtade alusel on tervisele kasulikumad taimsed rasvad, mida pole ka väga töödeldud rafineerimata küllastumata rasvhapped. Võiga on lood sellised, et seda valmistatakse piimast, olles sisuliselt piimarasv, s.

Võitöötlemine on mõnes mõttes looduslähedasem, olles nii toimunud aastatuhandeid. Või on ka maitsvam. Kui nüüd kõrvutada või ja margariini, siis on vastus selline. Margariin on toidurasvana kasulikum, kuna seda on töödeldud vastavalt tänapäevastele teadmistele.

Või aga on looduslähedasem, maitsvam, kuid koosneb peamiselt loomsest rasvast, mis jälle kujutab mingil määral ohtu veresoontele. Mina eelistan igapäevaelus kvaliteetset margariini madala kolesteroolisisaldusega ja rasvlahustuvate vitamiinide lisandiga, pidulikel puhkudel aga on hea leivakatteks vana hea taluvõi.

Olen aaatane naine, hetkel pole rase ega imeta. See sisaldub umbes liitris piimas, g juustus, g kohupiimas, g hapukoores, veidi vähem ka juurviljades ja kalatoodetes.

Kui kõike eeltoodut süüa parajalt, siis on piimatoodetega kaetud kaltsiumivajadus, mis on omakorda tähtis osteoporoosi ehk luuhõrenemise nõrkus kõhu allosas valu jalgades.

Muuseas on kaltsiumiga nii, et saab seda küll piimatoodetega, kuid musta kohvi joomine võib seda hoopis organismist välja viia. Kui on näha, et toiduga ei saa kuidagi vajalikku kaltsiumikogust kätte ja olete kohvisõber 3—5 tassi päevas siis on soovitav tarvitada kaltsiumi toidulisandina. Teadmiseks ka seda, et tabletina ei ole otstarbekas võtta üle 0,3—0,5 g kaltsiumi, see imendub paremini, kui tabletile on lisatud ka D-vitamiini. Kaaluindeksi järgi olen juba korralikus ülekaalus.

nõrkus kõhu allosas valu jalgades valu allosas kõhtu üksuste

Kaal on peamiselt kasvanud viimase 5—6 kuuga umbes 7—8 kg. Enne kõikusin ikka 65—67 vahel, vastavalt olukorrale.